Over ons

Petra Vijverberg en Joost van Rooijen zijn tuinierkwartier gestart vanuit hun passie voor tuinieren en groen. Voor Joost is het zijn vak en voor Petra een fijne hobby. Petra en Joost kennen elkaar sinds een paar jaar, Joost had de tuin in onderhoud van het huis waar Petra kwam wonen. Samen hebben ze in 2020 de tuin opnieuw aangelegd. Door de leuke samenwerking tijdens dit project en omdat beiden zelf ook graag podcasts luisteren, kwamen ze erachter dat er over hun favoriete onderwerp nog niet werd gepraat in podcastland. Zo ontstond het idee om zelf podcast te starten over dit tuinieren, het begin van tuinierkwartier!

Petra Vijverberg

Sinds mijn eerste huis met tuin, zo’n 20 jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in het tuinieren. Ik houd van bloemen en vind het belangrijk om van mijn tuin een fijne plek te maken voor mijzelf, maar ook voor vlinders, insecten en vogels. In sommige periodes had ik meer tijd om te tuinieren, in andere periodes haast niet, maar altijd is de tuin voor mij een heerlijke plek om te ontspannen. Ofwel door met een drankje in de zon te zitten, of om toch her en der wat onkruid weg te plukken, bloemen te plukken, te snoeien of iets nieuws te planten. Ik heb vele tuinboeken en websites gelezen om te begrijpen wat een goed tuinontwerp is, welke bodemsoorten er zijn, waarom sommige planten ineens verdwijnen of andere juist de hele boel terroriseren. Er is zoveel informatie beschikbaar! Maar ook zo versnipperd aangeboden! Op tuinierkwartier willen wij (beginnende) tuinierders aan de hand nemen en wegwijs maken in deze mooie en veelomvattende wereld. En we willen je vooral inspireren om je eigen omgeving wat groener te maken en uitdagen om buiten de gebaande paden te gaan. Voor tips, suggesties en feedback op de podcast kun je mij mailen: petra@tuinierkwartier.nl

Joost van Rooijen

Tijdens een avondje boksen, zo’n 15 jaar geleden, stond ik tegenover de directeur van Rob Verlinden Exclusieve Tuinen BV.  Na een stevig potje sparren zijn we in gesprek gegaan en ben ik vanaf toen mijn werkzame leven als hovenier gestart. Van niets wetend tot zeer veel ervaring opgedaan ben ik uiteindelijk in 2012 mijn eigen hoveniersbedrijf gestart. Ons team doet zowel onderhoud als aanleg; van balkonnetjes tot een landgoed en alles daar tussenin, in de regio het Gooi en Bilthoven.
Het motto is daarbij wel dat minimaal 2/3e van de tuin groen moet zijn. De variaties zijn afhankelijk van de wensen, het doel is van de tuin een beleving te maken. We doen alle werkzaamheden, van schutting zetten tot tuinhuis bouwen en van gazon en vijver aanleggen tot bestrating tot metselwerk.  
Er zijn veel mogelijkheden en voor ieder wat wils. Alleen moet je de bomen in het bos nog wel zien staan!
Voor tips, suggesties en feedback op de podcast kun je mij mailen: joost@tuinierkwartier.nl