Cimicifuga ramosa ‘atropurpurea’ – Zilverkaars

Detail van de bloemaar van de zilverkaars.

Een prachtige vaste plant voor achterin de border, hij wordt tot wel 175m lang. De toevoeging ‘atropurpurea’ duidt op de donkere, paarsgrijze kleur van het blad.

En kan daarmee een hele mooie aanvulling zijn op je vaste plantenborder door het kleurcontrast. Van oorsprong is de Cimicifuga een bosplant en is daarom er geschikt voor onder bomen en de (half)schaduw. En houdt deze plant ook van humusrijke grond.

Belangrijk is dat de plant op een plekje staat waar hij niet veel ‘gestoord’ wordt. Hij zal wat tijd nodig hebben om goed aan te slaan, maar als de Cimicifuga zijn draai gevonden heeft zal hij het goed doen en gaan bloeien met prachtige lange witte aren.

De bloeitijd is vanaf augustus tot oktober, wanneer andere vaste planten al uitgebloeid zijn. En daarmee dus ook een mooie aanvulling! Na de bloei verschijnen decoratieve zaaddozen. Ik heb ze zelf nog niet gezien want de plant staat pas sinds dit jaar in mijn tuin, maar zodra ik zaden zie zal ik er een foto van plaatsen.

De aparte bladkleur van de cimicifuga ‘atropurpurea’ geeft een kleuraccent in je border

Leuk weetje

De Cimicifuga komt van oorsprong uit het oosten van Noord Amerika. De oorspronkelijke inwoners van Noord Amerika gebruikten de wortels en wortelstokken van de plant voor zijn medicinale krachten.