Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ – Purperklokje

Heuchera 'Palace Purple' growing in a flower border

Heuchera ‘palace purple’ of het purperklokje is een populaire vaste plant. En niet voor niets! Door de opvallende bladkleur, die kan variëren van gelig rood/bruin tot donkerpaars, is het een mooie aanvulling in de border.

Het is een typische vaste plant om voorin de border neer te zetten waar je het blad goed ziet. Het blad blijft wat lager terwijl de ranke bloempluimen met kleine witte bloemetjes in de zomer tussen de 30 en 50 cm hoog worden. De bloeitijd is juni-augustus.

Je kan deze vaste plant natuurlijk ook goed in een pot zetten en combineren met andere vaste planten.

Heuchera is een plant voor in de (half)schaduw of gefilterd zonlicht en dus ook geschikt voor onder bomen. Je kan het purperklokje gebruiken als bodembedekker of in groepen aanplanten.

Het donkere blad kan verkleuren als de plant teveel zon krijgt.

Een andere leuke eigenschap is dat Heuchera halfwintergroen is. Dat houdt in dat in zachte winters het blad niet allemaal afsterft en de plant dus kleur blijft geven aan de border.
Verder heeft de plant weinig last van ziekten of plagen en is goed droogteresistent. Hij kan wel wegvallen na een paar jaar, maar dan plant je gewoon weer nieuwe aan of maak je ruimte voor iets nieuws in de tuin.